Wat zijn kunstnagels?

Kunstnagels zijn simpelweg nagels die “niet van jezelf zijn”. Niet te verwarren met nepnagels, die koop je bij de supermarkt om de hoek en plak je vervolgens op je eigen nagel. Da’s leuk, maar geen kunst. En praktisch is het al helemaal niet, deze nepnagels vallen met regelmaat weer van je eigen nagels af…..

Kunstnagels worden op je eigen nagel aangebracht door middel van gel of acryl. Hiermee en hierdoor zijn allerlei vormen en kleuren te bedenken. Door de hoogwaardige afwerking blijft de gevormde kunstnagel lang mooi. De kunstnagel is steviger dan je eigen nagel, maar kan natuurlijk niet als gereedschap gebruikt worden.

Elke kleurcombinatie is nagenoeg mogelijk. Elk seizoen heb ik de nieuwste kleuren in m’n assortiment. Op dit moment heb ik een kleurenbestand van zo’n 200 trendy kleuren! De mooiste kleuren kunnen dus op je nagel worden aangebracht. En, een gewone French Manicure (roze nagelbed met witte tip) is natuurlijk altijd mogelijk!

Naast de kunstnagel kun je ook allerlei verfraaiingen laten aanbrengen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een nagelpiercing? Of een minuscuul “diamantje” op je nagel? Er is echt heel veel mogelijk, vraag er maar eens naar, of kom in de salon de voorbeelden bekijken!


Het aanbrengen van kunstnagels is een specialisme. Bij voorkeur laat je zoiets uitvoeren door een gediplomeerde nagelstyliste. Zij weet immers alles van de materialen die gebruikt worden, en ook van infecties en dergelijke! Uiteindelijk heeft zij hier een opleiding voor gevolgd. Een erkend nagelstyliste heeft ook altijd haar Master Certificate (diploma) aan de muur hangen. Hierdoor kun je ook direct de hobbyist van de professional onderscheiden. Een hobbyist kan wellicht leuke nagels zetten, maar weet vaak weinig of niets van de materialen die ze gebruikt. Of van de mogelijkheden die er bestaan. Of van hygiëne en dergelijke. En natuurlijk is haar kennisniveau absoluut niet te vergelijken met die van de professional!