Wanneer doe je het?

Kunstnagels kunnen in principe altijd aangebracht worden. Mijn beleid is echter dat kunstnagels alleen worden aangebracht bij personen van 16 jaar en ouder. Dit omdat bij kinderen de nagelplaten nog niet volgroeid zijn. Komen ze dan regelmatig in contact met chemische materialen, dan bestaat er een grotere kans op het ontwikkelen van een allergie hiervoor.

Kunstnagels kun je altijd dragen. Maar, je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om éénmalig een setje kunstnagels aan te laten brengen. Bijvoorbeeld voor je bruiloft. Of tijdens de feestdagen. Naderhand kun je de kunstnagels weer door mij laten verwijderen. Of doe je dat zelf nadat ik heb uitgelegd hoe dat het beste gaat.

Je kunt ook kunstnagels nemen om van het nagelbijten af te komen. Of indien je nagels niet de mooiste zijn. Of indien één of meerdere nagels beschadigd zijn. Mogelijkheden genoeg dus.

Let wel op met het gebruik van oplosmiddelen, zoals benzine, aceton of terpentine. Of het gebruik van schoonmaakmiddelen met chemische bestanddelen zoals chloor of ammoniak. Zoals Viakal, Vanish of andere middelen. Deze producten tasten snel de kwaliteit van je kunstnagels aan. Draag daarom bij het verwerken van deze middelen handschoenen. Let op: Ook het gebruik van kruiden in de keuken is slecht voor je nagels: Deze kunnen verkleuren. Trek daarom ook handschoenen aan als je gehaktballen maakt!

In enkele zeldzame gevallen kan het voorkomen dat kunstnagels een allergische reactie veroorzaken. Mocht dit zo zijn, dan worden de nagels verwijderd, en kunnen we eventueel, uiteraard in overleg, andere soorten nagels proberen, welke geen allergische reactie oproepen. Of lakken met de nieuwste rage Shellac.